Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

Y PAVILON, A FINN MEDITATÍV HELY

No
2017-08-03 20:13:00

Helsinkitől pár kilométerre egy zöld szigeten található a Seurasaari szabadtéri múzeum, mely a hagyományos finn életmódot mutatja be. Találhatunk itt tradicionális falusi házakat, tanyákat és majorsági épületeket az elmúlt négy évszázadból, melyeket az ország különböző részeiből helyeztek ide.

Ezen a nyáron a múzeum otthont ad az Y Pavilon fantázianevű fából készült installációnak, melyet építészekből és asztalos mesterekből álló nemzetközi csapat épített. Az alkotók ezzel a majdnem 11 méter hosszú tölcsér alakú építménnyel akarják bemutatni a fában rejlő végtelen lehetőséget a modern építészetben. A remekmű élő példája annak, hogy micsoda épületek születhetnek, ha összefognak az építészek a mesteremberekkel és alkalmazzák a digitális dizájnt és gyártást.

Az ideiglenes építmény a múzeum új közösségi tereként funkcionál. Moduláris szerkezetének köszönhetően a látogatók érdekes tapasztalatokra tehetnek szert, amint belépnek az installációba. Az alkotók ezen túl egy olyan hipnotikus meditációs helynek álmodták meg az Y Pavilont, ahol elmélkedhetünk az időről és annak állandó változásáról.

Forrás: designboom

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */