Oldalunk ún. süti vagy cookie file-okat használ, melyeket a gépeden tárol a rendszer. A cookie-k személyazonosításra nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az Uniós törvények értelmében az OK gomb megnyomásával elfogadod a cookie-k használatát, de beállításukat bármikor módosíthatod. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Termékek Menü
   

Willow House, természetközelben

Kornél
2018. 10. 20. 12:48:00

1965-ös függetlenedése óta Szingapúr fejlődése az egyik leglátványosabb a világon, amit főként gyarmati múltjának köszönhet. Ráadásul stratégiailag fontos kikötője a világ egyik legmodernebb államává tette a várost. A fejlődés napjainkban sem állt meg, ennek leglátványosabb példái a városban gombamód szaporodó modern épületek. Ám ezeknek az irodáknak, üzletközpontoknak és más városi tereknek a megvalósítása a légkondicionálóikkal és hermetikus tereikkel sokszor ellentétben állnak a városállam trópusi klímájával. 

Guz Architects építészei úgy döntöttek, inkább a természetes környezetet részesítik előnyben az egyik szingapúri megbízásuk során, a Willow House tervezésénél. A terv célja dinamikus terek létrehozása volt, amelyek ösztönzik a játékot és az interakciót. Az építészek jól reagáltak a trópusi éghajlat kihívásaira úgy, hogy nyitott, jól szellőző tereket képeztek az épület, a kert, a medence, a tavacska és a tetőkert összekapcsolásával és változatosságával, amely a lehető legnagyobb mértékben integrálódik Szingapúr sűrű városi környezetébe. 

Az épületet egy központi vízi udvar köré szervezték, ami tökéletes mikroklímát biztosít. A jól működő passzív hűtés eléréséhez fontos volt a megfelelő tájolás, az uralkodó szélirány meghatározása, az épület tömegének változatos kialakítása, az árnyékolók helyeinek pontos megtervezése és a növényzet kitalálása.

A 900 négyzetméteres ház fókuszpontja a hatalmas kert. Minden fő funkció az udvarra néz és interakcióba lép környezetével. A hálók egy-egy tetőkertre nyílnak, ezek a zöldtetők pedig közvetlen kapcsolatot tartanak fenn a kerttel, így lebontják a ház kétszintes tömegét, és egy egyszintes épület illúzióját keltik.

IRODA A PÁLMAFÁK ÁRNYÉKÁBAN

Forrás: pinklemur.blog.hu

Vissza a blogra

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */