Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
   

PÁRNA A NYUGODT ALVÁSHOZ

Ko
2017-02-24 14:21:00

A puha Somnox párna segíti használóját a pihentető alvásban. Állítják a robot párna kifejlesztői, a holland Delfti Műszaki Egyetem diákjai. A Somnox arra a kutatásra épül, hogy a légzés ritmusa elektromos aktivitást hoz létre az emberi agyban, amely fokozza az érzelmi ítélőképességet és az emlékek előhívását. A nyugodt (lassú, szabályos) légzés pedig befolyásolja az amigdalát az agyban, aminek elsődleges szerepe van az érzelmi reakciók feldolgozásában és raktározásában.

A párnába érzékelőket ágyaztak, hogy adatokat gyűjtsön és eldöntse, hogy használója ébren van-e vagy alszik. Ezután a készülék egy algoritmus segítségével, az információkat értelmezve, nyugodt légzést stimulál. Ezenkívül egy beépített hangszóróval is ellátták zene, hangoskönyv vagy mese hallgatásához. A Somnox képes szimulálni a napfelkeltét, fokozatosan növekvő fény kibocsátásával. 

 Forrás: dezeen

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */