Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

NEVELJ NÖVÉNYEKET A LÁMPÁD ALATT!

No
2016-08-23 16:04:00

A francia tervező Daniel Pouzet imádja a természetet és az volt az álma, hogy az erdő hangulatát valahogyan be tudja csempészni a lakásokba a tárgyain keresztül. Így született meg az Ambienta, egy növény növesztő lámpa. (Hasonló elven működik aMygdal lámpa)

Gondolom most azon töritek a fejeteket, hogy ez hogyan is lehetséges. Nos a lámpa tetején lévő nyílás egy öntöző csatorna, mely a beleöntött vizet bevezeti a lámpa talapzatában levő a kőzetgyapotba. A kőzetgyapotot nem csak az építőiparban használják, hanem a hidroponikus növénytermesztésben is, hiszen jól megtartja a felvett vizet és segíti a növény gyorsabb növekedését is. Ebbe az anyagba kell beleültetni a növényeket, melyek a fotoszintetizálásukhoz szükséges fényt a lámpából nyerik.

A LED lámpa a természetes fehér fényt imitálja, mely segíti a növény növekedését. Természetesen a növényeknek is szükségük van pihenésre, ilyenkor a fehér fényt átválthatjuk egy lágyabbra. Az Ambienta  design-ja integrálja, de egyben külön is választja az elektronikus részeket a víztől és a földtől.

A lámpának két változata létezik, az egyik a hagyományos asztali lámpa, ahol vízszintesen ültethetjük a növényeket, a másik pedig a falra függeszthető változata, ahova vertikálisan kell a növényeket elhelyezni. Ezzel a zseniális lámpával tényleg egy csodás zöld szigetet varázsolhatunk a lakásba.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
5.500 Ft 3.200 Ft
13.900 Ft 11.900 Ft
5.200 Ft 4.800 Ft
2.300 Ft 1.900 Ft
/* */