Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

MADERO CAFÉ, GUATEMALAVÁROS ÚJ SZÍNFOLTJA

Ko
2017-05-03 15:52:00

Taller KEN stúdiót 2013-ban alapította Gregory Melitonov és Ines Guzman, New York-i és guatemalai építész páros. Munkáik alapja a játékos design, a társadalmi és kulturális sokszínűség.

Guatemalaváros forgalmas autópályája mellett fekvő bevásárlóközpontjában készült el az egyik legérdekesebb munkájuk a Madero Café. Már az épület külső homlokzata is elég feltűnő lett színeivel és a ráhelyezett, félbevágott autókkal, de a belső még ennél is érdekesebb. Az épületbe lépve a textúrák és színek kavalkádja véletlenszerűnek tűnik, ám ha jobban megfigyeljük tökéletesen megszervezték a teret.

A tartószerkezet merevségét és rendezettségét a színek váltakozásával, hatalmas növényekkel és az utcaszerű közlekedőkkel oldották fel. A központi tér a fűrészfogas tetőbevilágítókon keresztül jut természetes fényhez és ezek biztosítják a passzív hűtést is. A tetőn gyűjtött esővizet pedig a belsőben ültetett növényzet öntözésére használják.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
5.500 Ft 3.200 Ft
4.700 Ft 4.000 Ft
4.900 Ft 4.200 Ft
5.200 Ft 4.800 Ft
/* */