Oldalunk ún. süti vagy cookie file-okat használ, melyeket a gépeden tárol a rendszer. A cookie-k személyazonosításra nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az Uniós törvények értelmében az OK gomb megnyomásával elfogadod a cookie-k használatát, de beállításukat bármikor módosíthatod. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
   

Gyorsétel a jövőből

No
2018-03-24 11:31:00

Az IKEA által vezetett dán Space10 kutatólabor nemrég rukkolt elő öt új étellel, mely szerintük válasz lehet az előre megjósolt globális élelmiszer krízisre. Az általuk kifejlesztett hamburgert, hot dogot, salátát és fagyit az idei izlandi DesignMarch-onmutatták be egy beszélgetés keretében. A hozzávalók igazán meghökkentőek, sőt némelyik előállítása is erőteljes innovációt mutat, mint például a vízben növesztett levelek, melyekből a salátát és a fagyit készítették.

A Space10 szóvivője elmagyarázta, hogy kutatásuk lényege nem csak abban rejlik, hogy az ételek egészségesek és fenntarthatóak legyenek, de finomak is, hiszen csak így lehet az embereket rávenni, hogy kipróbáljanak új dolgokat. A kutatás két kiemelkedő alakja Simon Perez étel designer és Sebastien Dragelykke növénytermesztő mérnök. 

És most lássuk ezt a meghökkentő menüsort.

Dogless Hotdog: szárított bébirépából készült vegetáriánus kolbász, spirulinából (mikro-alga) készült buci, céklából és bogyókból készült ketchup, továbbá mustár, kurkuma, sült hagyma, uborka és fűszernövény saláta

Bug Burger: céklából, paszternákból, krumpliból és lisztkukacból készült húspogácsa

Neatball: két fajtája van, a szárított zöldségekből készült “húsgolyók”, vagy az előbb említett lisztkukacból összegyúrt húsgolyó

Lokal Salad: mikrozöldekből, azaz ehető parányi növényi zöldekből készült, melyekkel már egy ideje kísérletezik a Space10. Rájöttek, hogy ezeknek a mini növényeknek a gyökere, magja és hajtása mind tele van tápanyaggal és otthoni körülménye között is könnyűszerrel termeszthetőek. A salátának egyelőre három változata létezik: rózsaszín retekcsíra, borsócsíra és kakukkfű – brokkoli, sóska, tárkony – borágó, vörös cakkos levelű mustár, citromfű. Mindegyik salátát krutonnal tálalják, és nyakon öntik egy kis tárkonyos, citromfüves, bazsalikomos dresszinggel.

A menü utolsó fogása mikrozöldekből készült különféle fagylaltok, mint a koriander, kakukkfű, bazsalikom és menta.

SZÍNES VEGÁN ÉTELEK

Forrás: pinklemur.blog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */