Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

CORAL – A TÁJBA OLVADÓ SZOBOR

No
2016-11-16 10:59:00

Az olasz művésznőnek, Alessandra Rossi-nak már több díjazott installációja készült, a legutóbbi, a Coral fantázianevű szobrát pedig a napokban mutatta be a Sculpture by the Sea kiállítás keretein belül, az ausztrál Bondi Beach-en. 

A szobor egy részben áttetsző kislányt ábrázol, mely eltűnik a tájban. Az alkotást a művésznő elmondása szerint a korallok kifehéredése, kifakulása, mint természeti jelenség ihlette. Ez sajnos mára egy viszonylag gyakran előforduló jelenség, hiszen amikor az óceán vize túlságosan felmelegszik, a korallra elkezd kicsapódni egy alga, amitől kifehéredik. Másrészről a szobor a modern világ emberének problémáját is jelképezi, az érzelmek kifakulását a digitális világban.

A szobor három rétegből épül fel, melyek a földet, a vizet és az eget szimbolizálják. Mindegyik réteg tökéletes összhangban van a környezetével, így az installáció finoman beleolvad a tájba. Az átlátszó része drámaian változik a nap során illetve a különböző nézőpontokból. Vannak pillanatok, mikor pedig szinte teljesen eltűnik.

Ha érdekel még a 2016-os Sculpture by the Sea többi installációja is. Katt ide.

Forrás: UFUNK

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
3.300 Ft 1.700 Ft
2.300 Ft 1.900 Ft
3.600 Ft 2.500 Ft
5.200 Ft 4.800 Ft
/* */