Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
   

Braille betűtípus

No
2018-04-06 08:55:00

Kosuke Takahashi megalkotta a legújabb betűtípust a „braille neue”-t, melyben egyesíti a Braille-írást angol illetve japán karakterekkel. Ezt úgy kell elképzelnünk, hogy a látók által olvasható szövegekre egyszerűen rányomtatják a Braille-írást. Takahashi úgy gondolja, hogy ezzel is közelebb tudja hozni egymáshoz az embereket, valamint felhívja a figyelmet arra, hogy valójában milyen sok embernek van szüksége a speciális technikát alkalmazó ábécére.

A speciális betűtípust pont úgy alkotta meg, hogy az egyes betűkre tökéletesen illeszkedjen a Braille megfelelője. Egyelőre a "braille neue" a már az előbb említett két nyelvre alkalmazható. Így a "braille neue standard" az angolra, a "braille neue outline" pedig angolra és japánra, de úgy gondolom sokan szeretnénk, hogy a közeljövőben ezt még több nyelvre is kiterjessze. Kosuke Takashi reméli, hogy a 2020-as tokiói olimpiára a már meglévő szövegekre is rá tudják nyomtatni a Braille-írást, így egy ténylegesen univerzális teret tudnak majd létrehozni, ahol bárki hozzáférhet bármilyen információhoz.

braille neue standard

braille neue outline

ALLELES DESIGN PROTÉZISEI

NOMAD, SEGÍTSÉG LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK

Forrás: pinklemur.blog.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */