Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

ARANYTOJÁS SZAUNA

Ko
2017-05-13 07:06:00

Bigert & Bergström művész duó Stockholmban él és dolgozik, elsősorban szobrászattal és filmművészettel foglalkoznak, de az energetika és a technológia iránti kíváncsiságuk miatt sokszor vizsgálnak tudományos és társadalmi témákat. A napokban adták át legújabb munkájukat a Solar Egg elnevezésű különleges szaunát. 

A "tojás", mielőtt végleges helyére kerülne, a svédországi Kiruna város különböző pontjain fog feltűnni ebben az évben. A terület legfontosabb gazdasági ágazata a vasércbányászat, ezért a város nagyban függ az LKAB bányatársaságtól. Azonban a környék nagy változások előtt áll, ami nem csak a bányavállalat hatalmas beruházásait jelenti, hanem a már meglévő  Európai Űrügynökség ESTRACK Kiruna állomásának bővítését és Spaceport Sweden néven a Virgin Galactic európai űrrepülőtér építését.

A változásokra válaszul született meg a Solar Egg, ami egy szobor és közösségi tér is egyben. Ahol a helyiek és az idelátogatók találkozhatnak, megvitathatják egymással a környék átalakulását, fejlődését és ezek hatásait. Mivel a lappföldi szauna fontos szerepet tölt be a sarkvidéki éghajlaton, a tervezők ezért választották ezt a hagyományt az alkotásuk alapjának. A "tojás" rozsdamentes arany színű tükörfóliával borított, ami a töredezett forma miatt több szemszögből tükrözi vissza környezetét. A tojás belseje a hagyományoknak megfelelően fenyő és nyárfa borítású. Középpontjában egy fatüzelésű, szív alakú szaunakályha kapott helyet.

Forrás: Pink 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Márkák
DFV

           MVP-004727

Kedvezményes ajánlataink
/* */