Mint minden weboldal a nokoartdesign.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, mikor az oldalunkon jársz. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

VENDÉGHÁZ A FÁK FÖLÖTT

Ko
2017-05-16 19:57:00

A treehouse M fantázianevű bérelhető pihenőházat az IanD építész stúdió tervezte a kínai Qiyun hegy fáinak lombozata fölé. Az épület a fordított tetőszerkezetéről kapta a nevét, mely így egy M betűt formál. A tervezésnél az volt a legfőbb cél, hogy az épület beleolvadjon a tájba és fenntartsa a privát szférát a vendégeknek. A ház tartószerkezete nyolc előregyártott moduláris keretből áll, melyeket beemelésük után nyitottak ki végső formájukra. A fa és acél szerkezetet az építési területen kívül építették, így minimalizálták az építkezés hatását a környezetre.

A házba egy félig fedett fa tornácon keresztül jutunk. Az épületben található egy öltöző és egy fürdőszoba, melyek között vezet a központi folyosó, ami a tágas hálószobához vezet. A belső tér világos a körbefutó hatalmas üvegfelületektől. Az épületet kívülről átöleli az M alakú falécekkel borított szerkezet, mely az árnyékolást és a magánszférát biztosítja. A hálószobából nyílik a részben körülzárt terasz ahonnét csodás kilátás nyílik a környező tájra.

Forrás: pink

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Márkák