Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

TÉLI KABIN EGY SZÉLSŐSÉGES HELYEN

Ko
2016-11-12 10:50:00

Kanin, Szlovénia legmagasabban fekvő sícentruma, csúcsai a 2200 métert is elérik. Erre a hegycsúcsra tervezett az OFIS építésziroda egy menedékhelyet, az ide érkező hegymászók és kutatók számára. Különleges kihívás volt ez a tervezőknek és a kivitelezőknek egyaránt, hiszen a helyszín híres a zord időjárásáról és nehéz megközelíthetőségéről. 

A Winter Cabin háromszintes fa szerkezete konzolosan nyúlik ki a völgy fölé, amit a nagy üvegfelületeken keresztül csodálhatnak meg az ide betérők. A belső tér kialakítása szerény, alárendelt a funkciónak és legfeljebb 9 hegymászónak tud szállást biztosítani. 

Fontos szempont volt, hogy az építmény minimális hatást gyakoroljon környezetére, de mégis betöltse rendeltetését és elég stabil legyen, hogy a helyszín szélsőséges körülményeinek ellenálljon. A telepítésében és a szállításában a szlovén fegyveres erők egy helikopterrel segédkeztek, de így is a harmadik próbálkozásra sikerült a végső helyére feltenni. A projekt teljes egészében adományokból és önkéntes munkával készült.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */