Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

SZUPERLÁTÁS A BIONIKUS LENCSÉVEL

No
2016-08-12 04:00:00

Úgy néz ki a szemüveg viselése hamarosan a múlté lesz. A kanadai Ocumetics Technology Corp-nál dolgozó Dr. Garth Webb kifejlesztette a bionikus lencsét, melyet állítása szerint fájdalommentesen lehet beültetni és örökre megváltoztathatja a sérült látást. Webb szerint valójában a lencse az átlagos 20/20 látásélességnél is többet fog adni, egyfajta „szuper képességet”, hiszen háromszor jobb látást biztosít.

A bionikus lencsét idén mutatták be egy szemsebészeti konferencián, de ezt nyolc éves kutatás és kísérletezés előzte meg. A projekt közel 3 millió dollárba került, melyet a kutatásra, a nemzetközi szabadalmakra és a kísérletekre költöttek. Webb állítja, hogy a műtét röpke nyolc fájdalommentes percig tart és bárkinek lehet rendkívüli a látása.

Ahelyett, hogy úgy működne mint egy kontaktlencse, a bionikus lencse odatapad a szem természetes lencséjére, hasonlóan mint a hályogműtéteknél. Az eljárás maga is rettentően érdekes. A sóoldatban lévő összehajtott lencsét egy fecskendő segítségével bejuttatják a szembe. ami 10 másodperc után kinyílik és magától a szem természetes lencséjére úszik.

Webb azt mondja, hogy a beavatkozás után azonnal helyreáll a beteg látása, így máris messzebbre és tisztábban lát. Azok a betegek, akiknek a szemébe ez a lencse lesz beültetve, egyben biztosítva is lesznek a jövőben kialakuló hályog ellen, hiszen erősíti a szem természetes lencséjét. A beavatkozás a sóoldatos fecskendezős módszerrel az állítások szerint sokkal biztonságosabb, mint a behatoló lézeres szemműtét. Webb azt reméli, hogy még pár klinikai kísérlet után, a bionikus lencse akár már 2017-ben kapható lesz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */