Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

ŐSI BARLANGLAKÁSOKBÓL GYÖNYÖRŰ SZÁLLODA

Ko
2016-09-23 10:18:00

Matera város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. A komplexumot a történelmi központ (olasz nevénCività) valamint a Sasso Caveoso és a Sasso Barisano alkotja. A már az őskorban lakott barlanglabirintusokban még az 1950-es éveiben is éltek emberek áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez volt Olaszország egyik legnagyobb nyomornegyede. Lakosainak a város modern városnegyedeibe való áttelepítése után a barlangváros állapota leromlott, mígnem az 1980-as években az olasz kormány programot indított megmentésére. (Forrás: Wikipédia)

Újabban nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy átalakítsák a barlangokat  szállodákká, éttermekké és kulturális központokká. Erre egy jó példa a Manca Studio építész cég tervei alapján készült La Dimora di Metello Hotel.

Alfredo és Marina építészpáros négy kényelmes lakosztályt alakított ki a barlanglakásokból. A rideg és sötét terekhez jó érzékkel nyúltak és sikeresen hoztak létre könnyű és világos belsőt. Fehér falak, tölgy bútorok és a természetes fény maximalizálása igazán otthonossá tette a szobákat. Kitűnő példa, hogy a múlt be tudja fogadni a modernitást, de ez fordítva is igaz. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */