Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

NOMAD, SEGÍTSÉG LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK

Ko
2017-02-23 16:48:00

Nomad egy futurisztikus kis eszköz, ami segítségére lehet a látássérülteknek, hogy érzékeljék az őket körülvevő világot.  Jorge Paez tervező a tárgy megalkotásához felhasználta a szenzorok és kamerák gyors fejlődését. Működésének alapja négy LIDAR közelségérzékelő, hasonlókat alkalmaznak járműveknél. Ezzel a négy szenzorral és egy hátulra szerelt kamerával érzékeli az akadályokat, amiket a felhasználó egyébként nem lát. 

A csontvezetéses kialakításának köszönhetően kényelmesen lehet hordani és nem kell attól tartani, hogy leesik a fejről. A felhasználónak jelzi az akadályt, közeledve hozzájuk pedig emeli a jelek gyakoriságát, érzékeltetve annak távolságát. 

A Nomad ezen felül a BlindSquare alkalmazást használja, ami beazonosítja a felhasználó tartózkodási helyét, információkat gyűjt a környezetéről a FourSquare és az Open Street Map adatai alapján, majd ezek közül kiválasztja és jól érthető szintetikus hangon elmondja a leghasznosabbakat. Tájékoztatni képes boltokról, éttermekről, közeli középületekről, parkokról, útkereszteződésekről. A BlindSquare együtt tud működni olyan egyéb navigációs programokkal, mint a Navigon, TomTom, az ingyenes Google térképek és a minden iOS készüléken meglévő térkép alkalmazás.

Forrás: Pink Lemur

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */