Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

MEDENCE ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT

Ko
2016-12-02 06:21:00

Hubertus Hotel Valdaora településen található Olaszországban, Bolzano autonóm megyében. Az 1350 méter magasan fekvő szálloda családi vállalkozásként működik. A közelmúltban komolyabb felújítási és bővítési munkálatokon esett át az épület. A tervezési munkával a NOA irodát bízták meg (korábbi írásunkban már bemutattuk egy munkájukat). Az új recepció, pince és fitness rész mellett talán a legérdekesebb megoldás a 25 méter hosszú medence lett. 

Az egységes, ritmikusan változó homlokzaton őshonos vörösfenyő törzsek sorakoznak, ehhez csatlakozik a medence homogén megjelenésével, ami olyan hatást kelt mint egy, a tájból kinyúló, lebegő szikla. A végtelenített medencéből gyönyörű kilátás nyílik a völgyre, ráadásul az antracit kőburkolat és a semmibe tűnő víz még fokozza a hatást. Az építészek azt szerették volna elérni, hogy megjelenése emlékeztessen a Dolomitok között megbújó kis hegyi tóra.

A medence 5 méter széles, 25 méter hosszú és 1,30 méter mély. 12 méterrel a föld felett elhelyezett  szerkezet szinte súlytalanul lebeg ég és föld között. Erre a hatásra még ráerősítettek az üveg lezárással és az aljába vágott szintén üveg födémrésszel. 

A hotel felújítás után...

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */