Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

LIXPEN: a 3D nyomtató toll

No
2016-04-27 20:35:00

Meg akarod alkotni, amit elképzeltél? Kiváncsi vagy, hogy néz ki az ötleted 3D-ben? Az írás és rajzolás végre valósággá vált a LIX tollal! 

A 2014-ben alapított londoni székhelyű LIX cég megvalósította amiről mások csak álmodtak. A projektet a kickstarteren indították és sikerességét bizonyítja, hogy mindössze egy hónap alatt összegyűjtötték a szükséges összeget ahhoz, hogy végre elkezdhessék a gyártást. A csapat: Ismail Baran, Anton Suvorov, Delphine Eloise Wood, Andrey Suvorov, Yury Kichgin és Coraline Delvaux, mind fiatal tehetséges designer, fejlesztő és mérnök. Ami pedig összeköti őket a szenvedély az új technológiák iránt.

Az ötlet megszületése után a legnehezebb rész következett, a technológiai fejlesztés. A már létező 3D nyomtatók alkotóelemeit kellett úgy átalakítaniuk, hogy beleférjenek egy tollba. A fejlesztés végül sikerült és megszületett ez a csodálatos oxidált alumíniumból készült, szuper elegáns LIXPEN.

a fejlesztés

A toll a 3D nyomtatók elvén működik, csak lényegesen kisebb, így bárhová magaddal viheted. A töltőanyag gyorsan olvad és szárad, ezáltal bármilyen szilárd, önállóan álló tárgyat lehet vele készíteni. Használata rendkívül egyszerű. Első lépésként helyezd a tollba a töltőanyagot, rakd fel töltőre (USB), várj kb egy percet. A töltőanyag áthalad a melegítő fejen és már indulhat is a móka.  Végre rajzolhatsz a levegőbe, anélkül hogy papírt használnál. Ráadásul a rajzolás sebessége szabályozható.

működési elve

Kétféle töltőanyaggal használható. Az ABS egy petróleum alapú műanyag, mely rendkívül erős, rugalmas és magas hőfokot is elbír. A PLA növényi alapú műanyag, melynek erőssége és rugalmassága kissé gyengébb, de nagy színválasztékban kapható.

A LXPEN új dimenziókat nyit meg rengeteg szakmában. Készíthetsz vele bármit, legyen az kicsi, vagy nagy. Designerek, stylistok, építészek, formatervezők figyelem, a jövő itt van a lábatok előtt!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */