Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

KÖZÖSSÉGI KERT VIETNAMBAN

Ko
2017-05-08 09:45:00

A klímaváltozás drasztikusan érinti a mezőgazdaságot, elsősorban azokban a fejlődő országokban, ahol a legmagasabb a népességnövekedés. Ennek tudatában az iparág alapvető megreformálása jelentheti a 21. század egyik legnagyobb kihívását. Az építészek között is egyre többen dolgoznak olyan praktikus megoldásokon, amik enyhíthetik a problémát.

Erre a kihívásra keres egyfajta választ a vietnami Cong Sinh Architects iroda egyik mintaprojektje. A nyitott közösségi és szolgáltató térben a látogatók és az ügyfelek nem csak pihenni tudnak, hanem részt vehetnek egy városi zöldségeskert kialakításában. Illetve ihletet meríthetnek különböző termesztési módszerekből, amiket otthonaikban is alkalmazhatnak.  

A kialakítás igen egyszerű, létrehoztak egy külső acél vázat, ami alkalmas különböző növények telepítésére és kellemes mikroklímát hoz létre az alatta elhelyezkedő, különböző funkciójú és kialakítású terekben. Ráadásul így a rács alatti nyitott, átjárható zónákban a levegő már sokkal tisztább lesz. Az energiatakarékos épület üzemeltetéséhez szinte csak a napfényt használják a reggel 6 és este 6 közötti nyitvatartási időben. 

A tereket úgy fűzték egymásra, hogy az építmény képes legyen több funkció betöltésére is. Használható mint park, köztér, étterem, kávézó vagy kongresszusi központ. Az építés során környezetbarát anyagokat használtak. Ráadásul a burkolatoknál még arra is figyeltek, hogy az esővíz könnyen a talajba juthasson. 

Forrás: Pink

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Kedvezményes ajánlataink
Márkák
/* */