Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

Kollázs Ház – újrahasznosított anyagokból

No
2016-05-01 17:00:00

Ez a vagány Kollázs Ház az indiai Mumbai városában található.

Ez a hiper vagány Kollázs Ház az indiai Mumbai városában található, amely egyből kitűnik a környezetéből megdöbbentő, de mégis stílusosan egyszerű homlokzatával. Az S+PS Architects meg akarta mutatni a világnak, hogy egy kis leleményességgel milyen egyedi épületet lehet létrehozni és ezzel egyben irányt is mutatni a jövő építészeinek. A stúdiónak úgy tűnik nem létezik a szótárában az elhasznált szó, hiszen ezt a fantasztikus homlokzatot régi ajtókból és ablakokból rakták össze, patchwork-szerűen. 

 

A nyílászárók az elmúlt idők megmaradt darabkái, így a homlokzat egyben egyfajta történelmi esszencia is,  melyet  még unokáink is látni fognak. Az egész tervezési folyamat során, az építészek gondosan ügyeltek arra, hogy a régit és újat ötvözve különféle anyagok felhasználásával megtartsák az egyensúlyt a tradicionális és modern érzet között. A varázslatos homlokzat mellé helyeztek egy beton keretet, mely körülöleli a ház külsejét. A nyílászárókon kívül egyéb újrahasznosított tárgyakat és anyagokat is felhasználtak, ezzel is kihangsúlyozva az elmúlt idők újszerű „emlék gyűjteményét”.

 

A nappaliba lépve megérthetjük, hogy ezek az öreg, régi ablakok és ajtók, melyek némelyike színes üvegezésű, egyfajta vizuális dinamizmust adnak a térnek. A fakeretek élesen elválasztják a nyers beton plafont a polírozott fehér márványpadlótól, melynek érdekes mintázata rézzel berakott.

 

A szomszédok közelsége miatt fontos szempont volt, hogy egy intim belső kertet hozzanak létre. A szerkezeti pilléreket maradék fém csövekkel borították, melyek nem csak vízelvezetőként funkcionálnak, hanem vizuálisan is feldobják a kertet, hiszen úgy néznek ki, mintha bambusz oszlopok volnának. Színes csempe mintákat illesztettek a kertben található növényláda külsejére, mely egy igazán üde színfoltja a térnek.

 

A tetőn egy impozáns üveg pavilon található, melyből lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Természetesen ahogyan eddig is láthattuk az épületnél, a szépség mellett mindig megjelenik a praktikusság, így van ez a pavilonnál is, hiszen tetejére napelemeket helyeztek, mely biztosítja a ház energiaellátását.

 

 

 

 

 

 

forrás: http://design-milk.com/house-collaged-front-facade/

fotó: Sebastian Zachariah 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */