Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

INFRAVÖRÖS VEZETŐBOT GYENGÉNLÁTÓKNAK

No
2016-11-09 16:23:00

Safe Stick, vagyis biztonságos bot, ami egy forradalmian új vezetőbot a gyengénlátók segítésére. Ez az új tervezés bőven túlmutat a hagyományos vezetőboton, nemcsak kinézetében, de az alkalmazott technológiában is, hiszen olyan referenciapontok egész rendszerét használja, mint a buszmegállók vagy éppen a kereszteződések, melyek segítségével biztonságosan és sokkal hatékonyabban tudja a használót navigálni.

Az alkalmazott technológia nem más mint a RIAS (Remote Infrared Auditory Signage), melyet az ellenőrző pontokhoz telepítenek. Az infravörös fény segítségével képes kommunikálni a vezetőbottal és hangüzenetet küldeni a használónak. A hangüzenetet a páciens a fülhallgatóján keresztül hallja, mely bluetooth segítségével kapcsolódik a vezetőbothoz. Az üzenetben a használó részletes információt kap az ellenőrzőpontról, mint például a távolságot, vagy buszok esetében a buszvonal információt, vagy a járatszámot. Éjszakai használatkor be lehet kapcsolni a fényes vörös LED fényt, mely az egész vezetőbotot kivilágítja, így ez egy extra biztonsági faktor a vezetőbot használójának, hiszen már messziről láthatóvá teszi az autósoknak és a gyalogosoknak.

A tervező Parasuraman Kannan egy indiai designer, aki problémásnak látta Indiában a gyengénlátók és vakok helyzetét, hiszen nekik a kaotikus városi forgalomban szinte esélytelen a tájékozódás és az önálló közlekedés. Szeretett volna egy olyan eszközt kifejleszteni, mely jobbá és függetlenebbé teszi az életüket. Ekkor született meg a fejében a Safe Stick ötlete, melynek ma már létezik  prototípusa és folyamatos fejlesztés alatt áll. Reméljük egyre több városba és egyre több helyre fognak RIAS rendszert telepíteni, mellyel egy teljesen új dimenzió nyílhat meg az erre épülő fejlesztéseknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */