Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

ILYEN IS LÉTEZIK: KÁVÉFŐZŐ ÉS GOMBATERMESZTŐ EGYBEN

Ko
2016-07-14 20:29:00

Az ICO (International Coffee Organization), nemzetközi kávészervezet adatai szerint a világ kávéfogyasztása egy évben összesen mintegy 150.200.000 zsák (minden zsák súlya körülbelül 60 kg).  A kávébabból kevesebb, mint 1% -ot használunk fel egy csésze kávéhoz, így több millió tonna tápanyagban gazdag biomassza megy veszendőbe.

De mégis mit lehet tenni ezzel a rengeteg fel nem használt energiával? Ezt a kérdést járta körül a HIFA és megoldásként egy kissé szélsőséges, de ésszerű eszközt hozott létre, amely figyelembe veszi a fenntarthatóságot és a felhasználót is. 

Mindezt hogyan? A megoldás meglepő, gombákkal. Maga a főzőrész hagyományos francia technikát használ. A kávé lefőzése után jön az érdekes része a dolognak.

A kávézaccot a készülék alján kialakított tárolóba kell tölteni és hozzáadni micéliumot (a gomba tenyésztestét felépítő sejtfonalak szövedéke). A HIFA készüléke biztosítja az optimális sötétséget és páratartalmat a micélium elterjedéséhez. Néha spriccelünk rá egy kevés vizet és pár nap múlva már szedhetjük is a kiváló minőségű gombát.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */