Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

HORGOLT ANYAGBA ÖLTÖZTETETT HÁZ

No
2016-09-07 10:58:00

Olek, a horgolóművész pink horgolt anyaggal borította be két ház homlokzatát, művészeti installációjának részeként. A két igazán egyedi ház Kerava-ban Finnországban és Avesta-ban Svédországban látható. A művész az emblematikus horgolt anyagával teljesen beborította ennek a két háznak a külsejét.

„A mai világ kihívásokkal, konfliktusokkal, háborúkkal és természeti katasztrófákkal van tele. Szeretném azt hinni, hogy ezek ellenére a világ tele van szeretettel is” – vallja Olek. A műalkotásával ezekre a gondolatokra szeretné felhívni a figyelmet, ezért is választotta ezt a feltűnő pink színt, ami mellesleg a szeretet szimbóluma is.

Szíriai és ukrán menekültek segítségével öltöztette fel a házakat a bonyolult mintázatú horgolt anyaggal, amely tele van geometrikus formákkal és virág mintákkal. Ezek a rózsaszín házak a fényes jövőt szimbolizálják. Az anyag teljesen lefedi a tetőt, a nyílászárókat, de még a kéményt is. Az installáció egybefűzi a közösség azon tagjait akiknek van házuk azokkal akiknek nincsen, így adva nekik reményt.

Olek szerint: „A pink házak, nem csak a művészetről szólnak, hanem az útról, amit mindnyájan bejárunk itt a Földön. Arról szól, hogy a közösség tagjai segítik egymást, és rájönnek, hogy együtt sokkal erősebbek. Teljesen külön utakat bejárt emberek fogtak össze, hogy ez a projekt megvalósuljon. Valaki adományként adta a házat, valaki megjavította az elektromos hálózatot, a Red Heart Yarns adta a fonalat és rengeteg nő csatlakozott  ahhoz, hogy elkészüljön ez a csodás anyag”.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */