Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

Gombafonalakból bútor

Ko
2017-09-23 15:29:00

Sebastian Cox brit bútortervező Ninela Ivanova kutatóval közösen kezdett bele új projektjébe, amiben a gombafonalak lehetséges felhasználását vizsgálják a bútoriparban. A közelmúltban a micéliumot különböző építészeti és ruhaipari kísérletekben már használták, de ebben a tervben konkrétabb eredményeket szerettek volna elérni, hogy ezt a különleges anyagot a mindennapos használati tárgyak részévé tegyék. 

A tervezők szerint olyan két anyag házasságáról van szó, amik a természetben is szoros kapcsolatban vannak egymással, ezért még érdekesebb, hogy mesterséges körülmények között mire jutnak velük.  A Mycelium + Timber elnevezésű programban egyszerű székeket és lámpákat hoztak létre, melyek bőrszerű textúrájukkal belső tereink visszafogott, de érdekes kiegészítői lehetnek. Az anyagot úgy alakították ki, hogy Cox saját erdejéből származó törmelékfával egyesítették a micéliumot. 

"Ami mindkettőnket igazán izgat, hogy hogyan válik ez az anyag a koncepcióból a mindennapok részévé. Milyen módon érjük el azt az esztétikumot, amit bármely más hétköznapi anyagnál." A Mycelium + Timber projektet az idei London Design Festival keretein belül mutatják be. 

Forrás: dezeen

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */