Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

ELHAGYATOTT BORÁSZATBÓL CSALÁDI HÁZ

Ko
2017-07-22 16:29:00

Az extrastudio tervei alapján alakítottak át egy múlt századi borászatot családi házzá, Portugália egyik eldugott kis településén.  Az épület a megbízó nagyszüleié volt, akik a 20. század elején szőlőtermesztéssel és bortermeléssel foglalkoztak. Bár az unokák már nem gazdálkodnak, ám fontos volt számukra, hogy az épületből a lehető legtöbbet megtartsák és a jellegét megőrizve essen át a funkcióváltáson. 

Az építészek úgy döntöttek, hogy ahol lehetséges, az épület külső szerkezetét, burkolatát szinte teljesen megtartják, illetve állagmegóvást végeznek rajta. A kertben már meglévő kis gyümölcsös is megmaradt, csak minimális kert- és tereprendezést végeztek. Annak érdekében, hogy a külső és a belső tér kapcsolata zavartalan legyen, egy viszonylag hosszú, 14 méteres nyílást vágtak a földszinti falba a gyümölcsös felé.

A belső tér három szintet rejt magában, ami a rusztikus külső ellentéteként, minimalista vonalvezetésű, világos és letisztult. A földszinten a közösségi terek és a szükséges kiegészítő helyiségek találhatóak. Az első emeleten hálók és vizesblokkok, a tetőtérben pedig egy nagy, összefüggő tér kapott helyet. A térszervezés érdekessége, ahogy az egy, két és háromszintes terek váltják egymást. Ezzel a lehető legtöbb fényt próbálták bejuttatni a belső térbe, ráadásul így egy-egy helyiséget teljesen más dimenzióba helyeztek. Például a 9 méteres belmagasságú előtér, ami szinte már  egy palota érzetét kelti. 

Építészet: extrastudio 

Fotó: Fernando Guerra

Forrás: designboom

Építészet a NOKO-n

COOKING LIBRARY, A KULINÁRIS MŰVÉSZETEK MEKKÁJA

EGY EGYETEMI KÁPOLNA ÚJJÁSZÜLETÉSE

AUTÓPÁLYÁBÓL VÁROSI PARK

VENDÉGHÁZ AZ UKRÁN HEGYEKBEN

AWA HOTEL, KILÁTÁS EGY VULKÁNRA

VENDÉGHÁZ A FÁK FÖLÖTT

ARANYTOJÁS SZAUNA

KÖZÖSSÉGI KERT VIETNAMBAN

stb...

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */