Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

EGY ZEPPELIN LANDOLT PRÁGÁBAN

Ko
2016-11-24 10:10:00

A prágai Dox Center for Contemporary Art igazgatója Leoš Válka és Martin Rajnis építész közösen hoztak létre egy új közösségi teret a kortárs művészeti központ számára. Azt szerették volna elérni, hogy az új épületrész ellentétes legyen a Központi épületek merev, modern építészetével. Végül a szokatlan faszerkezet egy hatalmas Zeppelin-léghajó formáját öltötte magára. A 42 m hosszú és 10 m széles szerkezetet a szakemberek két évig finomították, míg elnyerte végleges formáját. 

Alakja szimbolikus jelentéssel bír. A korai Zeppelinek képviselték az optimista eszményképeket, egy új korszakot a soha nem látott technológiai fejlődésről. A figyelemreméltó monumentalitás és hipnotikus méltóság, amely továbbra is lenyűgözi az elkövetkezendő generációkat még azután is, hogy régen eltűnt az égről. Megtestesül benne a repülés iránti örök emberi vágy és egy utópisztikus elképzelés.

Nevét is egy utópisztikus könyv alakjáról kapta, Gulliverről. Az épület olvasóteremként, nyilvános viták színhelyeként és irodalmi estek előadótermeként fog működni.

Forrás: 

dox

inhabitat

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */