Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

EGY KIFINOMULT ÉS ELEGÁNS BOROSPINCE

No
2016-07-15 20:24:00

Phillip Starck és Luc Arséne-Henry által tervezett borospince, mint egy fém penge emelkedik ki a Bordeaux melletti Château les Carmes Haut-Brion-i tájból.

A tervezőpáros célja az volt, hogy az épülettel promotálják annak technikai hatékonyságát, de mégis maga a bor álljon a középpontban. A futurisztikus 2000 m2-es fém monolitikus épület meredeken emelkedik ki a körülötte levő vízből.

Így olyan termikus hatást érnek el, hogy az épület képes lesz bármilyen hőmérsékleti ingadozást elviselni, úgy, hogy a belső mikroklíma megfelelő marad. Hogy a választott forma még hangsúlyosabb legyen a fém mellett betont és üveget is felhasználtak és különleges fénytechnikát alkalmaztak.

Philippe Starck szerint nem lehet tudni, hogy ez a fém épület vajon az égből pottyant le, vagy a vízből emelkedik ki és ez az a kettősség, ami az egész varázsát adja. Úgy gondolja, hogy ez a természet továbbfejlesztése az emberi géniusz által.

A projektet 2016. június 24-én mutatták be, mely nem csak az épületből áll, hanem a château les carmes haut-brion-i terület újrarendezéséből, egy új bejáratból és a XV. századi hidraulikus rendszer és szökőkút helyreállításából. A château újrarendezése segít megőrizni a terület biodiverzitását és szabályozza a vízelvezetést.

Az új pince három szintes - egy a víz alatt és kettő a föld felett. A rejtett alsó szinten akár 300 fából készült hordó tárolható.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Kedvezményes ajánlataink
Márkák
/* */