Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

EGY EGYETEMI KÁPOLNA ÚJJÁSZÜLETÉSE

Ko
2017-06-29 19:06:00

Az angliai University of Winchester 1880-ban épült kápolnája ma már nem csak vallási szertartások helyszínéül szolgál, hanem egyéb közösségi feladatokat is betölt. Az új funkciók valamint az épület kora miatt szükségessé vált a kápolna felújítása és bővítése. A tervezési munkával az angol Design Engine irodát bízták meg, akik egy empatikus, de igazán izgalmas és modern tervet készítettek. 

Az épület északi oldalán kapott helyet a bővítés, amit arany színű eloxált alumínium panelekkel burkolat. Ezek a perforált táblák nem csak a beáramló fény mennyiségét szabályozzák, hanem különleges hangulatot is kölcsönöznek éjszaka a kivilágított épületszárnynak. 

Annak ellenére, hogy a bővítés megjelenése modern lett, tömege és tetőszerkezete összhangban van a szomszédos épületek részleteivel. A belső térbe hagyományos anyagok felhasználásával egyedi bútorokat és kiegészítőket terveztek. 

„A kész épület, az egyetem kis ékszerdoboza lett. Egy hely, az ima és a csendes szemlélődéshez, egy hely, ahol az ember közösségben lehet, és inspirálódhat,”

Forrás: dezeen

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */