Mint minden weboldal a nokoartdesign.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, mikor az oldalunkon jársz. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

EDZŐTEREM A FÁK KÖZÖTT

Ko
2017-03-18 10:39:00

Az orosz Horomystudio Szentpétervár külvárosának erdős területére tervezett egy sport pavilont, ami elegáns építészeti formákkal és csodálatos környezettel várja a vendégeket. A kialakult természeti környezet és a szűkös építési terület nagy odafigyelést igényelt  a tervezőktől. Céljuk az volt, hogy a pavilon a táj részévé váljon és fordítva, a táj is a pavilon része legyen. Ehhez nem csak a tervezési elveknek kellett kialakulnia, hanem az építési technológiák és folyamatok is fontosabb szerepet kaptak, mint egy hagyományos munkánál.

A már említett nem szokványos elhelyezkedés miatt az úgynevezett "milánói módszert", vagy angol nyelvterületen "Top-Down" fentről lefelé építési módot választották. A pinceszinten alakították ki az edzőtermet, öltözőt és vizesblokkot. A földszintet szinte teljesen megnyitották üvegfelületekkel, nagy méretű tolóajtókkal. Itt kaptak helyet a kardio gépek és innen érhető el a fákkal körülölet terasz is. A kertbe vezető lépcsőt néhány helyen virágládákkal szabdalták, hogy még jobban illeszkedjen a környezethez. A legfelső emelet pedig a jóga és a pihenés tere lett. A szinteket egy csigalépcsővel kötötték össze, ami rézlemez korlátot és gumiborítást kapott.

Építészet: horomystudio.com

Fotó: Timur Turgunov , Sergey Moiseev

Forrás:

horomystudio.com

archdaily

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
Márkák