Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

BONO, A KONYHAI KOMPOSZTÁLÓ

Ko
2017-03-10 16:09:00

A háztartások nagy mennyiségű hulladékot termelnek naponta. Magyarországon fejenként  0,7-1 kg/nap szemét termelődik. Ennek akár 50%-a szerves hulladék, amit főként élelmiszer-készítmények tesznek ki. Ez a mennyiség vegyesen kerül a hulladéklerakókba, így jelentős környezeti károkat okoz. Manapság rengeteg megoldást találhatunk ennek a problémának a csökkentésére. Az első, hogy az ember odafigyel a vásárlásnál a mennyiségre, csomagolásra és a minőségre. Minden további csak ezután jöhet, mint például a bono konyhai komposztáló, ami lehetővé teszi, hogy újrahasznosítsuk az otthonunkban keletkezett szerves hulladékot. 
 
 
Ala Sieradzka terve nem csak praktikus, de külsejében is elragadó és bármilyen stílusú háztartás remek kiegészítője lehet. Az eszköz kiváló tápanyagforrást biztosíthat növényeinknek.
 
 
Az első lépés a talaj előkészítése. A tartály aljára nedves papírt, kerti talajt és aprított újságot teszünk, majd jöhetnek a földigiliszták, amik a szerves konyhai hulladékból kiváló minőségű komposztot készítenek. Ezzel párhuzamosan a hulladék nedvességtartalmának jelentős részéből tápanyagokban gazdag folyadék képződik.
 
 
Ezután adagoljuk hozzá a keletkező szerves hulladékot. Figyelni kell, hogy citrusfélék, hús és tejtermék ne kerüljön bele. Minőségét javíthatjuk kávézaccal és tört tojáshéjjal. 
 
 
A bono alján egy tálka található, ami a tartályból csöpögő folyadékot felfogja és amivel öntözhetjük növényeinket.
 
 
Végül, 2-3 hónap után már gyűjthető a biohumusz, mely értékes mikroelemekben gazdag trágya.
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
Kedvezményes ajánlataink
/* */