Oldalunk sütiket használ a kellemesebb felhasználói élményért.. Az "OK" gomb megnyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. OK
Termékek Menü
0
   

A FENNTARTHATÓ ICEHOTEL MÁR EGÉSZ ÉVBEN VÁRJA VENDÉGEIT.

Ko
2016-12-04 14:24:00

A svédországi Icehotel 27 évvel ezelőtt kezdte meg működését. Minden évben ősz végétől egészen tavaszig lehetett náluk megszállni, de mostantól az év minden napján nyitva áll a vendégek előtt. Yngve Bergqvist alapító szerint annyira megnőtt a kereslet a hotel iránt, hogy kénytelenek voltak olyan megoldást keresne ami lehetővé tette, hogy az év bármely napján vendégeket tudjanak fogadni. Természetesen a technológia fejlődése is kellett hozzá, hogy mindezt gazdaságosan és a környezetre a lehető legkisebb hatást gyakorolva képesek legyenek kialakítani. 

A régióban május és július között szinte állandó a napsütés, ezért fotovoltaikus (napelemes) rendszert és fenntartható építési módszereket alkalmaztak. A tapasztalatok azt mutatták, hogy -5 Celsius-fok a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a jégalkotás megtartsa formáját és még kellemes legyen a benti légkör. A nyáron szükséges energiát 600 négyzetméternyi napelem adja, ami 130.000 kWh villamos energiát termel évente. A belső falak jégtömbökből, a külső falak pedig betonból készülnek, amit jég és hó borít télen. A hűtéshez 5 méterrel a föld alatt vezetett acélcsöveket használnak és az épület is alaposan körbe lett szigetelve, hogy úgy működjön mint egy termosz. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus
kupon500
A hét terméke
Márkák
/* */